אחת מבעיות ראייה המוכרות אצל ילדים היא תופעת הפזילה, תופעה בה אחת העיניים לא יכולה להתמקד במבט ישר. פזילה בילדים היא תופעה ידועה, אך מלחיצה מאוד הורים רבים, בין היתר עקב ההשלכות האסתטיות שלה. עם זאת, יש מקרים בה הפזילה יכולה לחלוף או להופיע במעט מאוד פעמים במהלך היום, בטיפול נכון.
פזילה מתחלקת לשתי קבוצות עיקריות לפי זמן, הופעתה: מולדת או נרכשת.
פזילה מולדת מתחלקת לשלושה סוגים:
1. ילודים רבים נולדים עם פזילה לרוב כתוצאה מכך שמערכת הראייה לא מפותחת, לרובם פזילה זו עוברת עד גיל 5 חודשים, זמן בה מערכת הראייה בשלה מעט יותר. זהו מצב תקין.
2. פזילת גשר אף רחב.
זהו מצב שבו הילד נראה פוזל אך למעשה אין פזילה והוא נראה כך עקב מבנה גשר האף. לאט לאט גשר האף מצטמצם והמראה הפזילה נעלם. זהו מצב תקין.
3. פזילה שלא חולפת לאחר גיל 5 חודשים ואינה כתוצאה ממבנה גשר אף רחב.
הפזילה יכולה להיות כלפי חוץ או פנים, למעלה או למטה (למידע נוסף ומפורט בנושא הפזילה בחר בלשונית המאמרים את המאמר "פזילה מהי") זוהי פזילה שלא הייתה מופיעה פתאום. אחת הסיבות שיכולה להיות לפזילה זאת היא ליקוי ראייה. אז אם במידה ולילדכם יש פזילה הדבר בוודאי מלחיץ אתכם. אך מה ניתן לעשות?
שלב ראשון: אם עוד לא הלכתם לרופא עיניים המתמחה בפזילה קודם כל גשו לאחד כזה (רשימה חלקית של רופאים מופיע באתר) החשיבות של ללכת לרופא כזה היא על מנת לשלול דברים נוירולוגים הדורשים טיפול רפואי.
שלב שני: במידה ואין בעיה נוירולוגית ניתן להגיע אליי אני אורטופטיסטית מומחית לפזילה בילדים. במידת הצורך אתאים לילד את המשקפיים המתאימות לו ביותר, אטפל בעין העצלה במידה ויש, (מידע מפורט לגבי עין עצלה בחר בלשונית מאמרים את המאמר "עין עצלה"), נלמד אתכם ואת הילדים איך להגביר את היכולת לשלוט בפזילה ככל שניתן, ולעיתים נעשה תרגילים לתרגול שרירי העיניים להגברת שליטתם בפזילה, בנוסף פעם בכמה חודשים נבצע בדיקת מעקב העוקבת אחרי יציבות הפזילה.
אני מזמינה אתכם להגיע לקליניקה שלי לעבור חוויה של בדיקה ראייה אחרת. בקליניקה אני מבצעת את בדיקת ראייה בחדר נעים ומזמין המותאם במיוחד לילדים. הבדיקה נעשית באווירה רגועה, ובאופן מעמיק ויסודי תוך מתן זמן ותשומת לב מלאה ואישית בסבלנות רבה.
אשמח לראותכם!
גילי